Κόλλες

Θερμοπλαστικές κόλλες (θερμόκολλες) είναι διαθέσιμες στο εργοστάσιο της επιχείρησης LEON. Οι κόλλες αυτές έχουν ως βάση τους το EVA (ethylene-vinyl-acetate).

H Technomelt Dorus ΚS 351, HENKEL 839, η JOWAT 280.50, JOWAT 280.30, JOWAT 291.60 είναι διάφανες, χωρίς δηλαδή πληρωτικά υλικά (fillers). Είναι κατάλληλες για συγκολλητικές μηχανές και επάλλειψη σε μελαμίνη, PVC, καπλαμά, ακόμη και ξύλινο πηχάκι. Είναι κατάλληλες για δύσκαμπτα προφίλ και για μεγάλες καμπύλες. Δίνουν πολύ λεπτό-σχεδόν διάφανο- στρώμα συγκόλλησης. Η κατανάλωσή τους σε σχέση με τις κανονικές κόλλες είναι πολύ μικρότερη. Είναι σταθερές στο καζάνι (δεν καίγονται) και η θερμοκρασία επεξεργασίας τους είναι 180-200 οC. Η διάφανη θερμοπλαστική κόλλα θεωρείται το κορυφαίο προϊόν στις EVA κόλλες.

Η Technomelt KS 207, JOWAT 284.70 χρησιμοποιoύνται στην επάλειψη (precoating) ταινιών μελαμίνης και καπλαμά. Είναι γρήγορες στο λιώσιμο μέσα στο καζάνι και η θερμοκρασία επεξεργασίας τους είναι 190-210 οC. Κατά την επάλειψη τους στο κομμάτι είναι ιδιαίτερα καθαρές ακόμη και σε γρήγορες ταχύτητες και δίνουν λεπτή γραμμή συγκόλλησης. Μόλις η κόλλα στεγνώσει μένει μία φυσική και δύσκολα διακριτή ένωση.

Η κρυσταλλιζέ ξυλόκολλα D-3 δίνει δυνατά αποτελέσματα μεγάλης αντοχής και άψογης αισθητικής καθώς δεν φαίνεται αφού στεγνώσει.

Ο καουρίτης είναι κόλλα ουρίας-φορμαλδεύδης σε σκόνη, για το πρεσσάρισμα καπλαμά σε φύλλα MDF ή νοβοπάν σε θερμή πρέσσα.