Συντήρηση

LAMINATE

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του δαπέδου laminate είναι η ευκολία στη συντήρηση.
Το σκούπισμα αρκεί για την καθημερινή φροντίδα. Για να αποφευχθεί το σφουγγάρισμα με πολλά νερά συνίσταται η χρήση νωπού πανιού σε περίπτωση βρωμιάς που δεν απομακρύνθηκε με το σκούπισμα, όπως πατημασιές. Όλα τα κοινά καθαριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο laminate εκτός από τα καυστικά, όπως η χλωρίνη. Ασετόν και οινόπνευμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύσκολους λεκέδες από κόλλα, χρώμα ή λάδι.

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ

Το ξύλινο δάπεδο προσδίδει ζεστασιά και υψηλή αισθητική στον χώρο σας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δώσετε λίγη προσοχή στην συντήρηση και προστασία του.

  • Η ιδανική συντήρηση του ξύλινου δαπέδου ξεκινάει ήδη από το στάδιο της τοποθέτησής του, η οποία θα πρέπει να εκτελείται με ιδιαίτερη προσοχή. Κατά την τοποθέτηση του πατώματος είναι απαραίτητο να υπάρξει μικρό κενό περιμετρικά του πατώματος που θα επιτρέπει την συστολή και διαστολή του με τις αλλαγές της θερμοκρασίας.
  • Η σωστή μόνωση του τσιμεντένιου δαπέδου πριν την τοποθέτηση του ξύλου είναι καίριας σημασίας για να αποφευχθεί η απορρόφηση της υγρασίας από το ξύλο που θα το κάνει να στρεβλώσει και να σαπίσει.
  • Το γυάλισμα επιτυγχάνεται με ειδικά τριβεία-σβούρες, που διαθέτουν σύγχρονα συστήματα απορρόφησης της σκόνης. Μετά το τρίψιμο γίνεται το λουστράρισμα του πατώματος. Τα βερνίκια περιέχουν μυκητοκτόνες και εντομοαπωθητικές ουσίες που προστατεύουν το πάτωμα από έντομα και μικροοργανισμούς. Το γυάλισμα είναι σημαντικό καθώς εξασφαλίζει την προστασία του πατώματος από φθορές, λεκέδες και υγρασία, όπως επίσης και το ελκυστικό χρώμα και την εντυπωσιακή γυαλάδα.
  • Η υπερβολική θερμότητα και το έντονο ηλιακό φως θα πρέπει να αποφεύγονται. Η θερμοκρασία του χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ τους 20 βαθμούς, ούτε η υγρασία να είναι πάνω από 50%/.
  • Προστατέψτε το πάτωμα από βαθουλώματα και γρατζουνιές αποφεύγοντας την βάδιση με τακούνια και τοποθετώντας στα πόδια των επίπλων τακάκια από τσόχα και στα ροδάκια ειδικές μεμβράνες προστασίας.
 • Για τον καθαρισμό μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα απλό ξεσκόνισμα ή σφουγγάρισμα. Κατά το σκούπισμα χρησιμοποιείστε μαλακή σκούπα ή ειδικά πανιά ώστε να αποφευχθούν γρατζουνιές από υπολείμματα σκόνης ή χώματος.
 • Ο τοπικός καθαρισμός λεκέδων είναι ιδιαίτερα σημαντικός ώστε να μην ποτίσουν στο ξύλο μακροχρόνια.
 • Προτιμήστε καθαριστικά ειδικά για ξύλινα πατώματα και αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία.